7. SINIF FEN BİLGİSİ SORULARI

7. SINIF FEN BİLGİSİ SORULARI

1- Kapalı bir kapta gazın hacmi (V) basıncı (P) dir.Sıcaklık değişmeksizin gazın hacmini 4 katına çıkarırsak basınç ne olur?
a)4P b)P/4 c)P d)P/2

2- Aynı noktaya uygulanan doğrultuları ve yönleri aynı olan 6N ve 8N iki kuvvetin bileşke değeri kaç N’ dur?
a)2 b)6 c)8 d)14

3- Mıknatıs aşağıdakilerden hangisini çekmez?
a)Demir b)Kurşun c)Kobalt d)Nikel

4- Yakacaklarda yanan esas madde nedir?
a)Karbon dioksit b)Oksijen c)Karbon d)Kükürt dioksit

5- Vida adımı 4mm olan vidaya 12 tam dönüş yaptırıldığında yük,kaç cm yükselmiş olur?
A) 4 B) 4,2 C) 4,6 D) 4,8

6- Makaralarla ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
A)Sabit makara yoldan kazanç sağlar
B)Hareketli makara işten kazanç sağlar
C)Sabit makara kuvvetten kazanç sağlar
D)Hareketli makara kuvvetten kazanç sağlar

7- Bir otobüs ilerideki durağa 12 m/s sabit hızla 10 s de gidiyor. Aynı durağa 5 m/s hızla gitseydi,kaç saniyede giderdi?
A) 12 B) 24 C) 48 D) 60

8- Aşağıdakilerden hangisi bir fiziksel olaydır?
A ) Odunun yanması B ) Mumun yanması C ) Buzun erimesi D ) Demirin paslanması

9- Nötr olan bir atom,dışardan elektron kazanırsa,elektrik yükü bakımından nasıl olur?
A ) Negatif elektrik yüklü
B ) Elektrik yükü değişmez
C ) Pozitif elektrik yüklü
D ) Sıfır değerlikli

10- Çekirdekte bulunan proton ve nötronların toplamı için aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
A ) Atom numarasını verir.
B ) Elektron sayısını verir.
C ) Kütle numarasını verir.
D ) Proton sayısını verir.

11- Aşağıdakilerden hangisi aynı cins atomlardan oluşur?
A ) Element B ) Çözelti C ) Bileşik D ) Karışım

12- Atomun yapısında yer alan yüksüz tanecik aşağıdakilerden hangisidir?
A) Elektron B) Proton C) Nötron D) Çekirdek

13- Atomun kütlesi hesaplanırken, kütlesi ihmal edilen parçacık hangisidir?
A) Elektron B) Proton C) Nötron D) Çekirdek

 
14- Bir çözeltide çözücü çok, çözünen az ise bu çözeltiye ne ad verilir?
A ) Seyreltik çözelti B ) Derişik çözelti C ) Doymuş çözelti D ) Çözelti

15- Aşağıdaki madde türlerinden hangisi, elektron alışverişi yapmaz ve başka elementlerle ortaklık kurmaz?
A ) Metaller B ) Soy gazlar C ) Ametaller D ) Yarı metaller
CEVAPLAR: 1-B 2-D 3-B 4-C 5-D 6-D 7-B 8-C 9-A 10-C 11-A 12-C 13-A 14-A 15-B

Bu içerik internet kaynaklarından yararlanılarak sitemize eklenmiştir
Ekleyen: Mert

YORUM KÖŞESİ






2 − bir =